Način pripreme
Spanać dobro operite i blanširajte ga u kipućoj posoljenoj vodi. Izvadite ga iz vode, operite malo hladnom vodom i dobro ocedite. Sitno ga iseckajte.
Posebno umutite jedno jaje sa solju, dve kašike ulje, tri kašike kiselog mleka i jednom kašičicom praška za pecivo. Dodajte blanširani spanać i iseckajte sveže listove nane.
Dobro promešajte i postepeno, kašiku po kašiku, dodajte brašno, 3-4 kašike ili koliko je potrebno, kako biste dobili gušće testo od onog za kolače.
Pitice ispecite u tiganju kom se ne lepi dno i koji ste premazali uljem (tiganj premažite četkom, a za jednu šniclicu je dovoljno testo iz jedne prepunjene kašike).
Šniclice okrenite da se ravnomerno isprže sa obe strane. Stavljajte testo u tiganj, tako što koirstite dve kašike, kako bi lakše oblikovali šniclice.
Kada stignu, šniclice možete poslužiti sa sosem od kiselog mleka ili garnirati sa svežom zelenom salatom.