Način pripreme
Tikvice se iseku na tanke trake ljuštilicom ili rukom. Pomešamo u posudi sitan sir i jaja, promeša se s prstohvatom bibera.
Mocarela se iskida na parčiće, kačkavalj se narenda na krupno rende. Zagreje se ulje u tiganju i propržimo sitno iseckan luk, dodaje se mleveno meso, so i biber.
Meša se da se pretvori u mrvice, sipamo paradajz bez kože, samleven u blenderu i kuvamo 10-15 minuta na umerenoj vatri. Na kraju se posiipa majčinom dušicom, bosiljkom, čenovima belog luka i sitno iseckanim svežim peršunom.
U posudu za pečenje sipamo malo paradajz sosa, poređamo trake tikvica, odozgo sitan sir s jajetom i parčićima mocarele. Preliva se sa još malo sosa i nastavljamo tako još jedan red tikvica, na kraju se završava sa sosom.
U tiganj nalijemo 120-150 ml vode da pokupi sos iz posude i sipamo u posudu za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Izvadi se, posipamo narendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu na još 5 minuta dok se kačkavalj ne isopi.
Vadi se da se blago ohladi i napadamo - neverovatan ukus, probajte!