Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Riblje predjelo

Riblje predjelo

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8242803k283
Riblje predjelo
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
06/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
6
"Ovo predjelo pije zastrašujuće velike količine C₂H₅OH"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 1 komad, konzerva, file
  • mladi luk - 3 struka
  • jaja - 2 komada
  • majonez - 100 g (polovina pakovanja)
  • senf - 1 kašičica
  • majčina dušica - sveža
  • biber
  • so
  • hleb - tost
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se sipa tunjevina, nakon što je prethodno oceđena od svog sosa. Recept je sa majonezom i zato se preferira da je riba u sopstvenom sosu a ne u ulju.

File se izgnječi viljuškom da se usitni. Mladi luk se opere, očisti, iseče i doda u ribu. Jaja se skuvaju i nakon što se ohlade, seku se na sitno.

Pripremljeni sastojci se začine solju, biberom i svežim listovima majčine dušice. Dodaje se majonez, prethodno pomešan sa jednom kačišicom senfa. Svi sastojci se promešaju i predjelo se stavi u frižider da se ohladi.

Od tost hleba se izrežu krugovi pomoću čaše ili rezača. Krugovi se blago ispeku.

Predjelo se servira preko prepečenih krugova hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: