Riblje predjelo

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
06/06/2017
"Ovo predjelo pije zastrašujuće velike količine C₂H₅OH "
Priprema20 min.
Kuvanje3 min.
Ukupno23 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano646
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 1 komad, konzerva, file
  • mladi luk - 3 struka
  • jaja - 2 komada
  • majonez - 100 g (polovina pakovanja)
  • senf - 1 kašičica
  • majčina dušica - sveža
  • biber
  • so
  • hleb - tost
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se sipa tunjevina, nakon što je prethodno oceđena od svog sosa. Recept je sa majonezom i zato se preferira da je riba u sopstvenom sosu a ne u ulju.

File se izgnječi viljuškom da se usitni. Mladi luk se opere, očisti, iseče i doda u ribu. Jaja se skuvaju i nakon što se ohlade, seku se na sitno.

Pripremljeni sastojci se začine solju, biberom i svežim listovima majčine dušice. Dodaje se majonez, prethodno pomešan sa jednom kačišicom senfa. Svi sastojci se promešaju i predjelo se stavi u frižider da se ohladi.

Od tost hleba se izrežu krugovi pomoću čaše ili rezača. Krugovi se blago ispeku.

Predjelo se servira preko prepečenih krugova hleba.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar