Unikatno predjelo s tikvicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
08/06/2017
"Sipajte jednu rakiju i nasladite se svežim i jedinstvenim ukusom "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 213
  • Pregledi tokom meseca154
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, srednja
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, velika
  • krem sir - 125 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • mirođija - sveža
  • sok od limuna - 1 kašika
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice
Namazi

Način pripreme

Tikvica se narenda na krupno rende, šargarepa može takođe da se renda, ali ja sam je iseckala na male kocke.

Paprika se očisti od semenki i iseče na manje parčiće.

U tiganju se zagreje ulje i propržimo sitno iseckan luk, papriku i šargarepu. Nakon što omekšaju, dodajemo narendane tikvice, čenove belog luka iseckane na sitno, pospipamo solju i biberom, mešamo i kuvamo dok tikvica blago ne omekša, ali da se sačuva blago svež ukus.

Skloni se sa ringle i pomešamo sa krem sirom. Posipa se iseckanom na sitno svežom mirođijom i sokom od limuna.

Serviramo namazano na krišku integralnog hleba ili u loptama na tanjiru.

Sipajte jednu rakiju i nasladite se svežim i jedinstvenim ukusom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar