Način pripreme
Očistite povrće i isecite - praziluk i beli luk sitno, a pečurke na sitne kockice.
Ugrejte 2 supene kašike ulja na umerenoj temperaturi na vatri. Dodajte iseckani praziluk i pržite oko 5 minuta, mešajte periodično.
Dodajte pečurke i beli luk i pržite još oko 5 minuta. Dodajte isečeni paradajz na kockice i pržite oko 5 minuta dok tečnost ne ispari iz njega. Na kraju dodajte isečeni peršun, so po ukusu i isečene masline. Skinite sa vatre.
Otvorite jednu koru i namažite uljem. Preko stavite drugu koru. Isecite dupli list na trakice u zavisnosti od veličine trouglastih pitica koje ćete praviti.
Stavite od nadeva u jedan kraj trake, uhvatite jedan ugao i presavijte na trougao ka suprotnoj strani.
Nakon toga uhvatite dobijeni ugao i savijte na gore po dužini ponovo na trougao. Savijajte dok ne savijte celu traku na trouglaste pitice.
Napunite i oblikujte preostale trake od kora za pitu.
Poređajte posne pitice zbijeno jednu do druge u plehu, obloženim papriom za pečenje.
Namažite uljem i pospite vodom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Posne pitice sa pečurkama i maslinama su gotove.