Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Tradicionalni kačamak

Tradicionalni kačamak

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Tradicionalni kačamak
Fotografije: Vanya Stoicheva
8 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Omiljeno tradicionalno jelo, koje svima preporučujemo da probaju!"

Potrebni sastojci

  • kukuruzna palenta - 1 šolja
  • sir - 200 g
  • maslac - 40 g
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo treba skuvati kukuruznu palentu. Litar vode sipajte u veću šerpu da provri. Kada voda provri, dodajte kašiku soli ili prema vašem ukusu.

Dodajte i kukuruznu palentu, koju ste prethodno pripremili. Mešajte neprekidno. Kukuruzna palenta treba da se kuva na slaboj vatri oko 3-4 minute. Kada se zgusne, skinite sa vatre.

Maslac rastopite u tiganju. Kada se otopi, dodajte alevu papriku. Mešajte samo malo da ne pregori i skinite sa vatre.

U posudu stavite deo skuvane kukuruzne palente, odozgo izmrvite malo sira i pospite maslacem i alevom paprikom. Preko svega stavite preostali kačamak.

Izmrvite preostali sir i prelijte preostalim maslacem. Poslužite toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Odlično koje vraća u tata je voleo da kuva,pa nam je često pripremao kačamak.
18.12.2022 18:04