Carska baklava

07/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93711
"Samo jedno parče ove baklave će učiniti da se osećate kao car "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 844
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Napraviti smesu za nadev - od jaja, šećera, oraha, brašna, praška za pecivo, cimeta i vanile. Kore podeliti na dva dela.

U nauljenu tavu staviti pola kora, pa sipati smesu za nadev. Odozgo staviti drugu polovinu kora. Naseći na romboide i preliti rastopljenim maslacem po prorezima.

Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne dobije lepu boju. Hladnu baklavu preliti šećernim sirupom.

Šećerni sirup: 4 šolje šećera, 4 šolje vode, 2 vanile i limunovu koru staviti na ringlu da se kuva 5 minuta i njime se prelije baklava.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti