bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Marinirana svinjska rebarca

Marinirana svinjska rebarca

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
136
1
189
Marinirana svinjska rebarca1 / 2
29/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Ova rebarca su nepristojno ukusna. Meso se kida pogledom, a miris... Mmmm! Kombinuju se sa zelenom salatom, belim vinom i dobrim društvom!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1 kg
  • kečap - 2 kašika
  • jabuke - 80 g pirea
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • soja sos - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 1/2 kašičice suvog
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke, osim mesa, sjedniti i dobro promešati.

Rebarca naseći na male parčiće (najbolje je naseći ih poprečno).

Kuvati ih 15 minuta i potopiti u pripremljenu marinadu.

Svako parče dobro namazati sa svih strana marinadom, pa ostaviti da odstoje 1 sat na hladnom mestu.

Nakon toga staviti rebarca u tavu preko rešetke, i peći na 180 stepeni, 40 minuta, pa ih sa vremena na vreme mazati preostalim sosom.

Nakon što su rebarca ispečena, skuvati preostali sos od marinade na tihoj vatri, pa ga servirati uz rebarca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: