Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska marinirana rebaraca u rerni sa garnirungom

Svinjska marinirana rebaraca u rerni sa garnirungom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Svinjska marinirana rebaraca u rerni sa garnirungom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
11/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Marinirate, jedete i posle se pitate odakle ste uzeli recept za najukusnija svinjska marinirana rebarca u rerni"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1, 5 kg, krhka
  • med - 50 ml, tečan
  • univerzalni sos - 50 ml
  • kečap - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • garnirung
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • praziluk - 1 struk
  • origano - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte tečni med, univerzalni sos i kečap, promešajte.

U gotovu marinadu uvaljajte krhka rebarca, uvijte streč folijom i stavite ih u frižider na 2 sata. Nakon toga stavite rebarca u sredinu posude za pečenje.

Oljuštite i isecite na krupne parčiće krompir, šargarepu i praziluk, pospite ih uljem, origanom i solju po ukusu, poređajte ih oko rebarca.

Uvijte posudu aluminijumskom folijom i stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite dok ne bude gotovo oko 90 minuta.

Jednim pečenjem dobijamo ukusna pečena rebarca i garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: