Način pripreme
Očistite pileća krilca i stavite ih u posudu. Ocedite limun, narendajte čen belog luka i naseckajte ljutu papriku na sitno, a zatim promešajte i posolite.
Smesu sipajte u krilca i dobro rukama utrljajte da pokrije sva krilca. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižider na oko sat vremena.
Za to vreme napravite sos. U šerpici ugrejte maslinovo ulje. Crni luk i beli luk očistite i narendajte ih na sitno. Ocedite sok od luka, a luk stavite u maslinovo ulje da ga za kratko propržite. Zatim dodajte smeđi šećer i promešajte.
Luk će se lagano karamelizovati, stavite beli luk, dimljenu alevu papriku, konjak i soja sos. Promešajte i dodajte kečap. Koristite kvalitetan, gust kečap zbog boljeg ukusa. Ostavite smesu da provri, dodajte biber i skinite sa vatre. ostavite da se ohladi.
Izvadite krilca, ocedite ih i stavite ih u šerpu sa sosom. Uvaljajte ih u sos rukama u poređajte ih u nauljeni pleh. Stavljajte krilca na rastojanju jedno od drugog.
Ukjlučite rernu na 170 stepeni i pecite dok ne dobijete boju tamnog karamela oko 40 minuta.