Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Domaće pileće džigerice s lukom

Domaće pileće džigerice s lukom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaće pileće džigerice s lukom
Fotografije: Vanya Blagoeva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pileće džigerice se raduju širokoj popularnosti i ljubavi u bugarskoj domaćoj kuhinji. Zato vam predlažemo jedan stari recept bez mane."

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 paket
  • luk - 4 glavice
  • paradajz - 2 kašike, iz konzerve
  • sveže mleko - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice očistimo i operemo veoma dobro pod jakom tekućom hladnom vodom.

Prebacimo u posudu s poklopcem i dodamo sveže mleko. Ostavimo u frižideru bar dva sata. Nakon što ih izvadimo polivamo ih vrelom vodom. Nasečemo luk na polumesece.

U duboku šerpu stavimo ulje i dinstamo luk dok ne postane prozračan, nakon toga dodajemo alevu papriku. Dodajemo džigericu i ostavljamo da se prodinsta na srednjoj vatri 20 minuta.

Posle dodajemo paradajz iz konzerve i ostavimo tečnost da uvri 5 minuta. Začinjavamo solju i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: