Laka baklava

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
09/06/2017
"Baklava, koju ćete hteti da pojedete u jednom dahu "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 601
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kore podeliti na dva dela. Namazati ih rastopljenim maslacem. Preko svake kore posuti deo oraha sjedninjenih sa cimetom i uviti u rolat.

Svaki rolat naseći na jednake kolutove i poređati u nauljenu tavu. Preliti ih maslacem i staviti da se peku u zagrejanoj rerni, oko 1 sat na 180 stepeni. Nakon toga, ostaviti da se ohladi i ohlađenu baklavu preliti vrućim sirupom.

Napraviti sirup od šećera i 4 šolja vode, pa ostaviti da provri nekoliko minuta. Skinuti sa vatre i sjediniti sa vanilom i sokom od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar