Laka baklava sa gotovim korama

13/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Znači, pravite baklavu prema receptu, pažljivo je isecite, natopite sirupom i zovete nas, je l da?"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano310
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom desmice34
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 1 pakovanje, tanke
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike
  • orasi - 1 šoljica, izmrvljeni
  • maslac - 1 1/2 šoljica
  • cimet - 1 kašičica
  • rum - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 1/2 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno, koje ste pomešali sa praškom za pecivo i solju. Dodajte orahe, cimet i rum.

Za sirup:
U šerpi skuvajte vodu, šećer i vanilin šećer, da dobijete gust sirup.

Podelite kore na dva dela. Ređajte ih u tavu, premazanu maslacem, tako da svaku posipate otopljenim maslacem.

Kada ste poređali polovinu kora, ravnomerno rasporedite nadev i nastavite sa ređanjem druge polovine, tako da završite sa maslacem.

Isecite baklavu na trouglove i pecite je u umerenoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni. Ostavite da s eohladi i prelijte vrućim sirupom.

Pokrijte baklavu i sačekajte najmanje sat vremena da upije sirup.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti