Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Katme na trakijski način

Katme na trakijski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791342k127
Katme na trakijski način
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
09/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Najukusniji katmi je šupljikav, mekan i veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • voda - 1 šolja
  • sveže mleko - 500 ml
  • kisela voda - 250 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - pola kocke
  • brašno - za gustu smesu
  • maslac - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi sa šećerom i ostavite da naraste.

Jaja umutite sa solju, zagrejanim svežim mlekom i kiselom vodom sa sobne temperature.

Dodajte kvasac u smesu i mutite dok postepeno dodakete brašno dok se ne dobije gusta smesa.

Ostavite smesu na toplom sat vremena da naraste i da se pojave mehurići.

Zagrejte tiganj ili sač, namažite s malo maslaca i stavite smesu raspoređujući je po dnu. Ispržite s dve strane dok se ne dobije zlatasta boja.

Namažite svaku katmu maslacem i premažite po izboru slatkom ili čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: