Zec na trakijski način

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Šegrt
91102
Zec na trakijski način
Fotografije: Vildan Ahmedova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Ma koliko brzo bežao, zec će upasti u pleh, bilo bi lepo da ga povrće već tamo čeka"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 300 g
  • tikvice - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • paprike - 2 komada, crvene
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • voda - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • peršun
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetina se iseče na krupnije komade. Tikvice i patlidžan se oljušte i iseku na krupnije kocke.

Paprike se takođe krupno iseku. Šargarepa se iseče na krugove, ako je veća može i na manje. Pečurke se dobro operu, treba da se iseku na 4 ili 6 zavisi od veličine.

Svi pripremljeni sastojci se stavljaju u pleh, začinjavaju solju po proceni, dodaje se ulje i biber.

Dobro se promeša, dodaje se oko 100 ml vode i ostavlja da se peče na 190 stepeni oko 35 minuta.

Kad se zapeče, dodaje se iseckan peršun. Da bi se sačuvala aroma peršuna, dobro je da se doda nakon termičke obrade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: