Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Šaran na trakijski način

Šaran na trakijski način

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Šaran na trakijski način
Fotografije: Boryana Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Šaran na trakijski način je 100 puta ukusniji od jednostavnog šarana"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg
  • kiseli kupus - 3 šolje, sitno naseckan
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 2 kašike
  • sok od kupusa - 300 ml
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Nauljim pleh i u njega stavljam očišćenog i opranog šarana.

Solim iznutra i spolja. Kiseli kupus sitno iseckam i stavim u posudu, pirinač dobro operem i dodam u kupus.

Dodam alevu papriku i ulje, dobro promešam i rasporedim po ribi.

Sipam sok od kupusa i vodu (treba da budu u istoj količini 1:1) tako da prekriju pirinač i kupus.

Šarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte.

Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti