Način pripreme
Kvasac se rastvori u blago toploj vodi. Zamesi se meko testo. Podeli se na lopte veličine jajeta, pokrivaju se krpom da odstoje. Uzima se jedna lopta, dobro se namaže i razvije rukama na radnoj površini, namrvi se malo sira.
Uzima se druga lopta testa i na isti način se radi i razvije se preko prve, namrvi se sir. Uzima se to celo, krajevi se skupljaju i oblikuje se lopta. Poređa se presavijenom stranom na dole. Tako se uradi sa svim loptama.
Pokrivaju se krpom, ostavljaju se 30-40 minuta da narastu. Sač ili plosljati tegflonski tiganj se dobro zagrevaju, mažu se mašću ili maslacem, svaka lopta se uzima, stvlja na sač i s gornje strane prstima pritiska dok se ne oblikuje lepinja.
Pazi se da sir ne izađe napolje, da ne zagori na saču. Peče se sa jedne strane, posle se okreće, ispečena strana se maže i posle se još jednom okreće da se dopeče.
Kod svakog okretanja se maže blago masnoćom.
Serviraju se topli sa hladnim jogurtom.