Bageti sa belim lukom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Bageti sa belim lukom2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"NIje za romantične večeri, ali kada imaš aromatične bagete i nije ti do sastanka"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 2 prstohvata
  • kvasac - 15 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslac - 125 g
  • beli luk - 10 čenova
  • bosiljak - 4 struka
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Četvrtina mleka se zagreje blago i u njemu se rastvori kvasac. Dodaje se šećer i malo brašna i ostavi se na toplom 20 minuta. Dodaje se ostatak mleka, ostatak brašna i polovina soli i zamesi se testo.

Polovina maslaca se istopi, ne treba da provri, malo se ohladi i dodaje se u testo po malo, uz neprestano mešenje. Ostavi se 1 sat na toplom. Podeli se na deset delova i svaki deo se formira kao mala dugačka veknica.

Beli luk se seče na sitno, dodaje se na sitno iseckan bosiljak, ostatak soli i ostatak maslaca, koji se takođe topi. Bageti se ređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i ostave se na toplom 20 minuta.

Raseku se blago po sredini i mažu se zelenim maslacem. Jaje se umuti i njim se odozgo mažu bageti. Peku se 40 minuta na 180 stepeni. Serviraju se topli ili hladni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: