Način pripreme
Četvrtina mleka se zagreje blago i u njemu se rastvori kvasac. Dodaje se šećer i malo brašna i ostavi se na toplom 20 minuta. Dodaje se ostatak mleka, ostatak brašna i polovina soli i zamesi se testo.
Polovina maslaca se istopi, ne treba da provri, malo se ohladi i dodaje se u testo po malo, uz neprestano mešenje. Ostavi se 1 sat na toplom. Podeli se na deset delova i svaki deo se formira kao mala dugačka veknica.
Beli luk se seče na sitno, dodaje se na sitno iseckan bosiljak, ostatak soli i ostatak maslaca, koji se takođe topi. Bageti se ređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i ostave se na toplom 20 minuta.
Raseku se blago po sredini i mažu se zelenim maslacem. Jaje se umuti i njim se odozgo mažu bageti. Peku se 40 minuta na 180 stepeni. Serviraju se topli ili hladni.