Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Domaći bageti sa belim lukom

Domaći bageti sa belim lukom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Domaći bageti sa belim lukom
Fotografije: Evelina Kuzmanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ako ujutru na posao putujete kada je najveća gužva, preporučujemo vam da pojedete malo više naših bageta sa belim lukom Jer drugi to sigurno rade"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslac - 50 g
  • kvasac - 1/2 kocke, sveži
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • belanca - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac raszmutite u malo toplog svežeg mleka, pa dodajte šećer i 1-2 kašike brašna. Dobijenu smesu ostavite na stranu, dok ne naraste.

Kanon toga pomešajte sa solju i preostalim svežim mlekom, otopljenim maslacem i brašnom.

Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite na toplo mesto, da duplo naraste. Zatim zamesite još jednom i podelite na nekoliko lopti.

Lopte neka odstoje još 20 minuta. Posle rukom svaku loptu uvijte u oblik nalik fitilju.

Sve fitilje poređajte u nauljanu i nabrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Desetak minuta pre nego što izvadite iz rerne, premažite ih smesom od umućenog belanceta i iseckanog belog luka i peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: