Prlenka sa belim lukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
25/05/2017
"Hlepčići sa belim lukom za svaki dan i svaku priliku, napravljeni po seoskom receptu"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 538
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g, prosejano
  • jaja - 1 komad (može i bez)
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - pola kockice, ili 1 kesica praška za pecivo
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • maslac - 2 kašike, za premazivanje
  • beli luk - 5 čena, istinjenog, za premazivanje
  • perun - nekoliko struka, sitno iseckan, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte i rastvorite sodu u kiselo mleko. Brašnu dodajte mleko, pa razbijte jaja. Postepeno dodajte sve ostale sastojke i zamesite meko testo.

Pokrijte ga i ostavite ga da naraste 30 minuta. Od testa uzimajte lopte, pa rukama napravite tanke kore.

Testo premažite aromatičnim maslacem, koji ste napravili tako što ste maslac otopili i pomešali sa belim lukom i peršunom. Prlenke se brzo peku - na roštilju ili u rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar