Bageti sa belim lukom

13/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"NIje za romantične večeri, ali kada imaš aromatične bagete i nije ti do sastanka "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 243
  • Pregledi tokom meseca417
  • Pregledi tokom desmice100
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Četvrtina mleka se zagreje blago i u njemu se rastvori kvasac. Dodaje se šećer i malo brašna i ostavi se na toplom 20 minuta. Dodaje se ostatak mleka, ostatak brašna i polovina soli i zamesi se testo.

Polovina maslaca se istopi, ne treba da provri, malo se ohladi i dodaje se u testo po malo, uz neprestano mešenje. Ostavi se 1 sat na toplom. Podeli se na deset delova i svaki deo se formira kao mala dugačka veknica.

Beli luk se seče na sitno, dodaje se na sitno iseckan bosiljak, ostatak soli i ostatak maslaca, koji se takođe topi. Bageti se ređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i ostave se na toplom 20 minuta.

Raseku se blago po sredini i mažu se zelenim maslacem. Jaje se umuti i njim se odozgo mažu bageti. Peku se 40 minuta na 180 stepeni. Serviraju se topli ili hladni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti