Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Puževi sa majčinom dušicom na mediteranski način

Puževi sa majčinom dušicom na mediteranski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Puževi sa majčinom dušicom na mediteranski način
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Puževi - neverovatno povrće, koje luta gore-dole u bašti i od kojeg se pripremaju raskošna jela"

Potrebni sastojci

  • puževi - 1 kg
  • crni luk - 4 glavice
  • šargarepe - 4 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 3 kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • limun - 1 komad
  • biber - 1/4 kašičice
  • peršun - 20 grančica
  • žumance - 2 komada
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Jednu glavicu luka naseckajte sitno. bali luk, šargarepe i luk kuvajte zajedno sa biberom oko 30 minuta - dok ne dobijete aromatni bujon.

Puževe dobro operite i skuvajte u slanoj vodi. Procedite ih i izvadite iz kućica. Bujon procedite i stavite na vatru da proključa. Dodajte puževe i kuvajte ih još 15 minuta.

Preostali luk nasecite na kolutove i upržite ga u maslinovom ulju. Pospite alevom paprikom i dodajte malo tople vode. Na kraju dodajte paradajz pire, sirće i limun, nasečen na kolutove.

Sve zajedno kuvajte dok luk potpuno ne omekša. Nakon toga sve ispasirajte, dodajte žumanca i malo bujona od povrća. Dodajte puževe i servirajte jelo sa malo majčine dušice i sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: