Jagnje na ražnju

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
20/06/2017
"Ako niste probali ukusno jagnje na ražnju, niste ni živeli "
Priprema30 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno230 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 974
  • Pregledi tokom meseca229
  • Pregledi tokom sedmice51
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1 komd, celo, malo masnije
  • so
  • masnoća - loj
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnje iz koga su izvađene iznutrice dobro operite i osušite, a zatim ga dobro utrljajte solju spolja i iznutra.

Trbušni otvor ušijte i jagnje nabodite na drveni ražanj.

Ražanj postavite na držače i okrećite ga polako na 25-30 cm od žara.

Pecite jagnje oko 3-4 sata. Za vreme pečenja jagnje premažite s vremena na vreme lojem, koji nabodete na štapić.

Na taj način sprečićete da jagnje pregori.

Prepoznaćete da je jagnje na ražnju gotovo, kada pri ubodu mesa oko plećke počne da izlazi beli sok.

Gotovo jagnje skinite sa vatre i nasecite ga prilikom serviranja.

Po vašoj želji, pri kraju pečenja možete loj, kojim premazujete jagnje, da potopite u malo aleve paprike i da onda premažete jagnje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar