Jagnje na ražnju

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
335
358
Jagnje na ražnju
Fotografije: Jordanka Taseva
4 / 4
20/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj200 min.
Ukupno230 min.
Porcije1
"Ako niste probali ukusno jagnje na ražnju, niste ni živeli"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1 komd, celo, malo masnije
  • so
  • masnoća - loj
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnje iz koga su izvađene iznutrice dobro operite i osušite, a zatim ga dobro utrljajte solju spolja i iznutra.

Trbušni otvor ušijte i jagnje nabodite na drveni ražanj.

Ražanj postavite na držače i okrećite ga polako na 25-30 cm od žara.

Pecite jagnje oko 3-4 sata. Za vreme pečenja jagnje premažite s vremena na vreme lojem, koji nabodete na štapić.

Na taj način sprečićete da jagnje pregori.

Prepoznaćete da je jagnje na ražnju gotovo, kada pri ubodu mesa oko plećke počne da izlazi beli sok.

Gotovo jagnje skinite sa vatre i nasecite ga prilikom serviranja.

Po vašoj želji, pri kraju pečenja možete loj, kojim premazujete jagnje, da potopite u malo aleve paprike i da onda premažete jagnje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: