Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Mali đevreci sa susamom

Mali đevreci sa susamom

Ro ZiRo Zi
Početnik
9385
Mali đevreci sa susamom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Tople đevreke sa susamom pripremite, svakom detetu dajte po jedan i dobijte mnogo poljubaca i osmeha"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml, topla
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • šećer - 1 kašika
  • žumance - 2 komada
  • so - 2 kašičice
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 600 g
  • za uvaljivanje đevreka
  • susam
  • belance - 1 komad, umućeno
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih namirnica umesite meko i glatko testo, koje ostavite na toplom da naraste. kada je naraslo, podelite ga na 12 delova, svaki težine oko 100 g.

Podelite svaku loptu na 2 dela i od njih napravite fitilje. Upletite fitilje i pritisnite krajeve.

Ovako napravljen đevrek potopite u umućeno belance, a nakon toga u susam. Po želji, možete koristiti drugu vrstu semena ili slatki sirup – kako vi volite.

Poređajte đevreke u pleh pekriven papirom za pečenje. Sačekajte da ponovo narastu, stavite ih u rernu, uključite rernu na 170 stepeni i pecite do lepe boje.

Gotove đevreke poprskajte hladnom vodom i pokrijte krpom na kratko, da bi bili mekani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: