Način pripreme
Odvojiti od litra mleka 2 dl. Ostatak staviti u dublju šerpu da se kuva.
Odvojiti belanaca od žumanaca. U belanca dodati prstohvat soli i mutiti u čvrst sneg dodajući 2 kašike šećera. Vaditi knedle od belanaca i dodati u mleko. Kuvati po 1 minut sa obe strange (pažljivo in okrenuti da se ne raspadnu).
Gotove knedle vaditi u činiju u kojoj ćete ih služiti (ja sam ih rasporedila u manje činije). Skloniti mleko sa vatre.
Zatim od žumanaca, ostatka šećera, brašna i ekstrata vanile umutiti glatku smesu bez grudvica. Vratiti mleko na šporet i u njega dodati smesu od žumanaca.
Kuvati dok se masa ne zgusne. Ne treba da bude ni retka ni previše gusta, jer će se dodatno zgusnuti tokom hlađenja. Vruću masu preliti preko knedli od belanaca, posuti rendanom čokoladom i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Komentari