Svinjske kolenice jedinstvenog ukusa sa krompirićima

26/06/2017
"Svinjske kolenice i krompiri - uopšte nema potrebe neko da nas ubeđuje da su jedinstvenog ukusa, vidi se iz aviona "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 237
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za kolenice
  • svinjska kolenica - 3 komada (bez kožice)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • ljuta aleva paprika - po želji
  • beli luk - 4 čena
  • senf - 3 supene kašike
  • za krompiriće
  • kromprići - 10 komada (srednji)
  • luk - 1 glavica (velika)
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • senf - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • belo vino - 1 šolje (suvo)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte senf sa sitno izrendanim belim lukom. Posebno pomešajte so, biber i alevu papriku po želji i po želji ljutu alevu papriku.

Očišćene i oprane kolenice osušite. Namažite ih pomešanim suvim začinima i dobor utrljajte. Nakon toga namažite pomešanim senfom i belim lukom.

Stavite u posudu sa poklopcem. Isecite luk krupnije, krompire krupnije, dodajte senf, sok od limuna, ulje i posolite po ukusu.

Promešajte smesu veoma dobro i rasporedite u pleh između kolenica. Sipajte suvo belo vino i poklopite pleh.

Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni i pecite dok ne budu gotove kolenice, proverite da li su gotove nakon 90 minuta pečenja.

Najlakse, jedinstvenog ukusa, aromatične i sočne kolenice. Skupite hrabrosti, pripremite ih po ovom receptu i zauvek ćete ostati zaljubljeni u njih.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar