Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Mini torta»Mini tortice od jagoda sa kremom Šantili

Mini tortice od jagoda sa kremom Šantili

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Mini tortice od jagoda sa kremom Šantili
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Kada je specijalna prilika, onda i desert treba da bude istančan, baš kao ove jedinstvene mini tortice sa jagodama i kremom Šantili"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada na sobnoj temperaturi
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 2 komada
  • ulje - 5 kašika
  • za krem Šantili
  • žumence - 3 komada
  • sveže mleko - 600 ml
  • brašno - 80 g
  • šećer - 125 g
  • vanila - 1 mahuna
  • pavlaka - 250 ml, za mućenje
  • jagode - 100 g, sveže
  • slatko od jagoda - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom krema. U kaseroli promešejte šećer i žumanca. Mutite dok se šećer ne istopi, a zatim postepeno dodajte brašno. Vreme je da dodate sveže mleko. U njega, pre dodavanja istružite mahunu vanile sa semenkama. Prvo dodajte oko 50 ml i mutite, kako bi dobili glatku i vazdušastu smesu.

Dodajte i preostalo mleko, izmutite i prebacite kserolu na vatru. Mešajte energično dok krem ne postane gladak i dok se ne zgusne dovoljno. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Kada je krem ohlađen, možete početi sa mućenjem pavlake. Ne zaboravite, da kada mutite pavlaku, ona treba da bude hladna.

Stavite jednu vanilu i šećer u prahu (ako vanila nije slatka) i izmutite mikserom. Uz pomoć špatule pažljivo promešajte krem i pavlaku.

Sledi priprema kore. Mikserom umutite belanca u vazdušast sneg. U njega dodajte postepeno šećer i žumanca, jedno po jedno, i to veoma pažljivo da ne spadne sneg. na kraju dodajte ulje, vanilu i brašno.

Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, u pravougaonom plehu, koji je obložen papirom za pečenje.

kada se kora malo ohladi, uz pomoć čaše ili prstena isecite po 2 kruga za svaku torticu (ako rešite da pravite veću tortu, koristite kalup za tortu i podelite koru na dva dela).

Naseckajte deo jagoda na komade i promešajte ih sa slatkom. Ostavite nekoliko svežih jagoda za dekoraciju.

Tortice sklapajte u tanjirima za posluženje. Počnite sa krugom od kore. Premažite krem preko njega i ukrasite sa slatkom i jagodama. Stavite drugu koru i ponovo nanesite krem i slatko. ukrasite jagodom, a za dekoraciju dodajte i šećerne perlice.

Ohladite gotove mini tortice sa jagodama pre posluženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: