Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Korneti»Slatki korneti sa kremom Šantili

Slatki korneti sa kremom Šantili

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Slatki korneti sa kremom Šantili
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
21/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
40
"Ukus ovih slatkih korneta sa kremom nas prati od detinjstva do današnjeg dana"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 0.5 šolje
  • jaja - 2 komada
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 800 g (za meko testo)
  • za krem Šantili
  • žumanca - 3 komada
  • sveže mleko - 600 mk
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • šećer - 130 g
  • vanila - 1 ampula
  • tečna pavlaka - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa kremom. U posudu sa debelim dnom stavite i mikserom umutite žumanca i šećer. Dodajte hladno mleko, skrob i vanilu, mešajte dok se ne dobije homogena i glatka smesa.

Posudu stavite na slabu vatru i kuvajte dok sekrem ne zgusti, uvijte streč folijom i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Za to vreme umesite testo. Pomešajte kiselo mleko sa sodom i ostavite da se aktivira.

U posudi umutite jaja sa šećerom u sipkasti krem. Dodajte pomešano kiselo mleko i sodu, ulje i vanilu, dobro izmešajte. U delovima dodajte prosejano brašno i umesite meko testo.

Razvijte testo u tanku pravougaonu koru širine 15 cm. Koru isecite na trake ne šire od 3 cm. Svaku traku uvijte na kalupčiće za kornete tako što počnete od oštrog vrha i preklapate testo.

Poređajte kalupčiće u tepsiju sa papirom za pečenje i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj reni na 180 stepeni dok testo blago ne porumeni.

Pažljivo izvadite ispečene kornetiće iz kalupa i ostavite ih da se ohlade.

Nastavite sa kremom tako što u posudi umutite pavlaku u sipkasti krem. U nju u delovima dodajte ohlađeni krem uz neprestano mešanje mikserom. Dobijate mekan i veoma ukusan krem Šantili kojim punite kornete pomoću šprica.

Po želji kornete pospite šećerom u prahu. Ostavite gotove slatke kornete pokrivene ne manje od 12 sati pre serviranja.

Slatki korneti sa kremom Šantili su neobični!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: