Torta od palačinki sa sa raznovrsnim nadevom

07/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1616
"Znate kako se prave palačinke, a sada vam preostaje priprema nadeva i dekoracija u skladu sa vašom maštom. Od nas – prijatno i da vam bude slatko!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 312
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice22
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za 10 palačinki
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • kisela voda - 250 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • brašno - 2 - 3 šolje
  • za nadev
  • pileće meso - 250 g, dimljeno
  • majonez - 4 - 5 kašika
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 60 g
  • krem sir - 125 g
  • umiverzalni začin - 1 prstohvat, od povrća
  • kiseli krastavci - 5 - 6 komada
  • orasi - 1 šoljica, iseckani
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za palačinke:
Dobro umutite jaja i dodajte ostale namirnice. Umutite dok smesa ne postane glatka i malo gušća.

Ispecite palačinke u tiganju, koji premazujte uljem. Kutlačom sipajte smesu u tiganj i okrenite je sa obe strane.

Za nadev za tortu:
U posebnim posudama pripremite četiri tazličita nadeva.

Prvi nadev:
Promešajte na sitno naseckano dimljeno pileće meso sa 4-5 kašika majoneza.

Drugi nadev:
Operite pečurke, naseckajte ih na tanke listiće i stavite ih u tiganj da se dinstaju sa 60 g maslaca. Začinite ih po želji – miksom povrća, biberom. Skinite sa vatre da se ohladi i umešajte jedno pakovanje krem sira.

Treći nadev:
Narendajte na krupno kisele krastavce. U njih dodajte jednu šoljicu nasecanih oraha. Promešajte sve sa jednom čašom kisele pavlake.

Četvrti nadev:
Narendajte kačkavalj na krupno i promešajte ga sa malo majoneza, samo koliko da se lepi.

Sklapanje torte:
Stavite prvu palačinku u odgovarajući tanjir, koji ste prethodno lagano premazali majonezom.

Ređajte do kraja nadeve i palačinke, a celu tortu premažite majonezom i oblepite rendanim kačkavaljem.

Napravite ivicu od naseckanih oraha. U sredini, ukrasite po vašoj želji. Cvetovima od rotkvice, mladim lukom i krastavcem ili po vašem izboru.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar