Jednostavna torta sa čokoladnom pavlakom

30/06/2017
"Kao majstori - ukusna torta za manje-više pola sata "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano399
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 3 komad, braon
  • za krem
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • čokolada - 2 komada, mlečna (200ml)
  • za preliv
  • sveže mleko - 200 ml
  • med - 1 supena kašika
  • jagode - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo pavlaku na vatru i dve vrste čokolade da se rastopi, ne treba da provri, uz neprestano mešanje. Ostavljamo u frižideru 4-5 sati ili napravite prethodni dan.

Ugrejte sveže mleko i dodajte med da se rastopi.

Kad izvadimo iz frižidera, smesu od čokolade i pavlake, mutimo na gust krem oko 10 minuta.

Ređamo koru, preliv od mleka i meda, čokoladni krem i tako do kraja.

Odozgo ukrasimo jagodama - ja sam to imala, ali ukras može biti i drugačiji.

Ostavljamo na 3-4 sata u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar