Način pripreme
Prvo počinjemo sa pripremom kora. Žumanca odvajamo od belanaca. Belanca pomešamo sa 100 g šećera i mutimi mikserom na sneg. Žumanca umutimo sa preostalom količinom. U njih postepeno dodajemo i pavlaku. ponovo mutimo.
U smesu od žumanaca dodajemo belanca i mutimo uz pomoć spatule.
Brašno prosevamo sa praškom za pecivo i solju, postepeno dodajemo u smesu od jaja, mešamo pažljivo. Dobijenu smesu podelimo na 3 dela. U prvi deo dodajemo suvo grožđe, u drugi seme maka, u treći susam.
Svaki deo posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, stavljamo u pleh sa dnom koje se skida, prečnika oko 25 cm.
Tečnu pavlaku umutimo sa šećerom u prahu. Posebno na pari umutimo belanca sa šećerom, nakon toga dva dela pažljivo promešamo.
Počinjemo da sastavljamo tortu. Red kora je po vašem ukusu. Svaku koru obilno namažemo kremom. Sa strane poređamo piškote. Odozgo ukrašavamo po želji - voćem, šećernim ružicama, čokoladnim mrvicama ili nečim drugim po izboru.
Jednostavnu tortu sa pavlakom Nataša stavljamo na nekoliko sati u frižider pre serviranja.