Način pripreme
Isečemo meso na komade. Začinimo začinima za svinjsko meso, origanom, biberom i ako je potrebno solju. Ugrevamo tiganj, sipamo meso i pržimo.
Za to vreme iseckamo luk krupnije, šargarepu, paprike, pečurke, paradajz i beli luk - sitno. Pipremamo pleh. Sipamo u njega izdinstano meso i u istu masnoću dodajemo povrće i poklopimo.
Nakon 10 minuta, dodajemo alevu papriku, biber u zrnu, čubar i so, promešamo i sipamo vodu unutra i dodajemo bujon od povrća. Ostavljamo da se krčka 10 minuta. Skidamo sa vatre i sipamo u meso.
Stavljamo na 200 stpeni u rernu i pečemo dok voda ne ispari. Krompir pire pripremamo tako što oljuštimo, isečemo krompir i stavljamo ga da se kuva.
Kad bude gotov, sipamo ga u posudu, dodajemo maslac, toplo sveže mleko i so. Mešamo lepo dok se ne dobije pire. Kad kavarma bude gotova, pospemo peršunom i sipamo u tanjir, dodajemo i krompir pire.