Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Hrskavi domaći čips sa dinstanim belim lukom i mirođijom

Hrskavi domaći čips sa dinstanim belim lukom i mirođijom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Hrskavi domaći čips sa dinstanim belim lukom i mirođijom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Domaći čips za prijatelje, sa ukusom i mirisom koji traži da imate velike zalihe piva"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg (veći)
  • beli luk - 1 glavica
  • mirođaja - suva
  • začin od povrća - u prahu
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite i isecite na uređaju za sečenje. Ako ga nemate, možete koristiti rende ili široki nož za ljuštenje krompira.

U šerpu sipajte više ulja ili koristite fritezu. Ugrejte u stavite od čipsa, da budu prekriveni masnoćom.

Pržite dok ne dobiju lepu boju. Oljuštite beli luk i izmrvite ili izgnječite, sipajte malo ulja i sastvim malo vode da se izdinsta, a ne prži.

Kad skinete sa vatre pospite mirođijom, gotov čips pospite uljem sa belim lukom, po želji posolite začinom i malo soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: