Domaći maslac od badema

04/07/2017
"Sada već znate kako da pripremite domaći maslac od badema "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano320
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo bademe u blender i počinjemo da meljemo. Meljemo oko 10 minuta i izvadimo smesu sa ivica posude uz pomoć spatule.

Kad smesa počne da se lepi ja je pečem (više kao zagrevam) oko 5-6 minuta na 170 stepeni.

Kad se lepo ugreje, lakše se odvaja maslac od badema i potrebno je još oko 5-6 minuta, dok se ne dobije željena konzistencija.

Maslac od badema se može koristiti za razne kolače i kremove, u musli, na krišku hleba itd.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar