Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tiramisu»Tiramisu od jagode s maskarponeom i belom čokoladom

Tiramisu od jagode s maskarponeom i belom čokoladom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Tiramisu od jagode s maskarponeom i belom čokoladom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Dajte svežinu i boju klasičnom tiramisuu sa ovom super receptom"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 175 g
  • maskarpone - 250 g
  • sok od pomorandže - 200 ml, sveže ceđen
  • čokolada - bela, 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml (za mućenje)
  • šećer u prahu - 80 g
  • vanila - 2 kesice
  • piškote - 24 komada
  • jagode - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite belu čokoladu mikrotalalasnoj pećnici na niskoj temperaturi ili na vodenoj pari.

U velikoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku dok ne postane mekana.

U drugoj posudi umutite krem sir, maskarpone, šećer u prahu i vanilu. Dodate istopljenu prohlađenu belu čokoladu i mešajte kružnim pokretima dok se ne upije u smesu.

Dodajte umućenu slatku pavlaku, prethodno odvojite malo za ukras. Mešajte pažljivo i kružnim pokretima, dok se ne pomešaju dva krema.

Očistite i isecite jagode na tanke parčiće. Uzmite jednu piškotu i potopite je na kratko u sok od pomorandže. Napravite jedan red od natopljenih piškota u pripremljenu posudu.

Namažite krem maskarponeom. Poređajte odozgo jagode. Poređajte drugi sloj piškota natopljenih u soku od pomorandže i odozgo ponovo krem i jagode,

Stavite kolač u frižider na nekoliko sati da se ohladi. Izvadite i dekorišite izdvojenom pavlakom (ili kremom, ako je ostao) i jagodama.

Za pravougaonu posudu 26/20 cm ili dve manje posudice od 13/20 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: