Način pripreme
Istopite belu čokoladu mikrotalalasnoj pećnici na niskoj temperaturi ili na vodenoj pari.
U velikoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku dok ne postane mekana.
U drugoj posudi umutite krem sir, maskarpone, šećer u prahu i vanilu. Dodate istopljenu prohlađenu belu čokoladu i mešajte kružnim pokretima dok se ne upije u smesu.
Dodajte umućenu slatku pavlaku, prethodno odvojite malo za ukras. Mešajte pažljivo i kružnim pokretima, dok se ne pomešaju dva krema.
Očistite i isecite jagode na tanke parčiće. Uzmite jednu piškotu i potopite je na kratko u sok od pomorandže. Napravite jedan red od natopljenih piškota u pripremljenu posudu.
Namažite krem maskarponeom. Poređajte odozgo jagode. Poređajte drugi sloj piškota natopljenih u soku od pomorandže i odozgo ponovo krem i jagode,
Stavite kolač u frižider na nekoliko sati da se ohladi. Izvadite i dekorišite izdvojenom pavlakom (ili kremom, ako je ostao) i jagodama.
Za pravougaonu posudu 26/20 cm ili dve manje posudice od 13/20 cm.