Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Predjelo sa patlidžanom i mlevenim mesom

Predjelo sa patlidžanom i mlevenim mesom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368738
Predjelo sa patlidžanom i mlevenim mesom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
03/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ovo je predjelo, akcentujemo, zato što je toliko ukusno da ga mnogi ljudi koriste da se najedu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • sok od paradajza - 100 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • čubar
  • kurkuma
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj - oko 70 g /izrendan/
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan, isecite ga na krugove, posolite i ostavite sa strane na 30 minuta da se ocedi gorak sok.

Za to vreme u malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan luk i beli luk. U njih dodajte mleveno meso u malim komadima. Začinite začinima /solju, biberom, alevom paprikom, kuminom, čubrom i kurkumom/.

Dodajte sok od paradajza ili ako volite svež paradajz, izrendajte 1 i dodajte sok. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Kad patlidžan pusti gorak sok, uvaljajte ga u maslinovo ulje i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30-40 minuta.

Nakon toga izvadite iz rerne i dodajte paradajz, isečen na male komade. Vratite na još oko 10 minuta da se paradajz zapeče. Nakon toga dodajte gotovo mleveno meso i rendani kačakvalj.

Ostavite u rerni dok se kačkavalj ne rastopi. Servirajte patlidžan posut sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: