Način pripreme
Oljuštite patlidžan, isecite ga na krugove, posolite i ostavite sa strane na 30 minuta da se ocedi gorak sok.
Za to vreme u malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan luk i beli luk. U njih dodajte mleveno meso u malim komadima. Začinite začinima /solju, biberom, alevom paprikom, kuminom, čubrom i kurkumom/.
Dodajte sok od paradajza ili ako volite svež paradajz, izrendajte 1 i dodajte sok. Kuvajte dok ne bude gotovo.
Kad patlidžan pusti gorak sok, uvaljajte ga u maslinovo ulje i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30-40 minuta.
Nakon toga izvadite iz rerne i dodajte paradajz, isečen na male komade. Vratite na još oko 10 minuta da se paradajz zapeče. Nakon toga dodajte gotovo mleveno meso i rendani kačakvalj.
Ostavite u rerni dok se kačkavalj ne rastopi. Servirajte patlidžan posut sitno iseckanim peršunom.