Način pripreme
Kiselo mleko treba da je na sobnoj temperaturi. U polovinu kiselog mleka rastvorite šećer, a u drugu dodajte sodu i sačekajte da se aktivira.
Za to vreme prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. Stavite kiselo mleko sa šećerom i mleko sa sodom i lagano promešajte. U tankom mlazu dodajte i ulle, uz neprestano mešanje.
Umesite meko, glatko testo, koje se ne lepi. Ostavite ga pokriveno krpom da odmori 10 minuta. podelite ga na 2 lopte. Svaku loptu razvucite u koru debljine oko 2mm, nasecite na trake, široke oko 4 cm i nakon toga na romboide.
Svaki ratluk podelite na pola. Umotajte ratluk u romboid, kao kiflicu, sa krajevima sakupljenim prema unutra.
Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 stepeni. Tople cigarilose uvaljajte u šećer u prahu sa malo vanile.
Poređajte na poslužavnik i pospite šećerom u prahu.