Pikantna krilca na ploči

Toni Aleksov
Toni Aleksov
Početnik
09/07/2017
"Majstorija je u mariniranju, prženje može da uradi svako "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano820
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • slačica - 1 kašičica, mlevena
  • med - 1 kašika
  • paradajz pire - 5 kašika
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • soja sos - 3 kašike, tamni
  • vorčester sos - 1 kašika
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • crni luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • biber - 1 kašičica u prahu
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta, krupna
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • peršun - nekoliko svežih grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca operite i ostavite da se ocede. U dubokoj posudi pomešajte začine (slačicu, đumbir, beli luk, biber i ljutu alevu papriku, med, jabukovo sirće, paradajz pire i oba sosa).

Glavicu luka narendajte i iscedite uz pomoć gaze. Sok dodajte u marinadu. Probajte ukus marinade i prilagodite je vašem ukusu u odnosu slatko - kiselo - ljuto.

Krilca uvaljajte u marinadu jedno po jedno i ostavite ih na hladnom oko 30 minuta (ovo je minimalno vreme, inače, što više to bolje).

Marinirana krilca prebacite na ugrejanu i nauljenu ploču i pecite ih sa svih strana, a prilikom okretanja ih premazujte četkom sa preostalom marinadom.

Poslužite krilca vruća, prelivena sokom koji ostaje na ploči i ukrašena svežim peršunom i kolutovima limuna.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar