Pikantna krilca iz friteze

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
04/10/2019
"Hrskava, pikantna i božanstveno ukusna - pileća krilca za sliku i priliku "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 2 kašičice
  • brašno - za valjanje
  • sirće - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca s operu i osuše. Stavljaju se u kipuću posoljenu vodu na 8 minuta i dobro se ocede.

Začini, brašno i sirće se pomešaju u posudi pri čemu se dobro mešaju, a ljubitelji pikantnog mogu da dodaju i sos tabasko po ukusu.

Ostavljamo dobro začinjena krilca i pokrivena folijom u frižider dva sata.

Zagrevamo masnoću u fritezi i stavljamo krilca. Pržimo 10 minuta i vadimo na roštilj, da se ocedi masnoća.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar