bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ukusna babina ljutenica

Ukusna babina ljutenica

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k9061k
Ukusna babina ljutenica
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
09/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema80 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno200 min.
Porcije7
"Porodični recept za ukusnu ljutenicu, koja se predaje od babe unukama i od majke ćerkama"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki, operite ih i osušite. Operite plavi patlidžan. Paprike i patlidžane pecite na ploči.

Ako nemate, možete iskoristiti i rernu. Sve stavite u šerpu sa poklopcem, kako bi se lakše pripremile za ljuštenje.

Oljuštite paprike i patlidžan od ljuski. Krupno ih sameljite i dodajte paradajz pire. Stavite ljutenicu da se kuva na slaboj vatri i dodajte ulje.

Dodajte so i šećer. Kada počne da kluča, mešajte često, da ne zagori. Gotovu ljutenicu stavite u teglice i sterilizirajte ih oko 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: