Ukusna babina ljutenica

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
09/07/2017
"Porodični recept za ukusnu ljutenicu, koja se predaje od babe unukama i od majke ćerkama "
Priprema80 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno200 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 018
  • Pregledi tokom meseca212
  • Pregledi tokom sedmice72
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki, operite ih i osušite. Operite plavi patlidžan. Paprike i patlidžane pecite na ploči.

Ako nemate, možete iskoristiti i rernu. Sve stavite u šerpu sa poklopcem, kako bi se lakše pripremile za ljuštenje.

Oljuštite paprike i patlidžan od ljuski. Krupno ih sameljite i dodajte paradajz pire. Stavite ljutenicu da se kuva na slaboj vatri i dodajte ulje.

Dodajte so i šećer. Kada počne da kluča, mešajte često, da ne zagori. Gotovu ljutenicu stavite u teglice i sterilizirajte ih oko 25-30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar