Način pripreme
Očistite paradajz paprike od drški i semena.
Ispecite ih, ubacite u kofu i poklopite.
Ovo se radi da bi ih kasnije lakše oljuštili.
Kada su paprike oljuštene, ostavite ih da se ocede.
Patlidžan ispecite, oljuštite i ostavite da se ocedi.
Paradajz operite i nasecite na četvrtine.
Sve namirnice stavite u veliki pleh i uz pomoć pasatora sve ispasirajte.
Stavite smesu na vatru i kuvajte na slaboj vatri.
Mešajte povremeno, kako ne bi zagorelo.
Kada ljutenica smanji zapreminu, dodajte sirće, ulje, šećer i so.
Kuvajte ljutenicu do željene gustine.
Napunite tegle ljutenicom, zatvorite ih poklopcima i ubacite u duboki lonac.
Sipajte vodu da pokrije tegle i postavite lonac na vatru.
Tegle sa ukusnom seoskom ljutenicom od paradajz paprika kuvajte 15 minuta od trenutka kada voda proključa, zatim izvadite tegle, okrenite ih poklopcima na dole i ostavite ih dok se potpuno ne ohlade.