Ukusna seoska ljutenica sa paradajz paprikama
Вкусна селска лютеница от камби
bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ukusna seoska ljutenica sa paradajz paprikama

Ukusna seoska ljutenica sa paradajz paprikama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
974857k244
Ukusna seoska ljutenica sa paradajz paprikama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
01/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
16
"Volimo seoske recepte, jer su sa dahom otadžbine - tačno takav je ovaj za seosku ljutenicu od paradajz paprika"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paradajz paprike od drški i semena.

Ispecite ih, ubacite u kofu i poklopite.

Ovo se radi da bi ih kasnije lakše oljuštili.

Kada su paprike oljuštene, ostavite ih da se ocede.

Patlidžan ispecite, oljuštite i ostavite da se ocedi.

Paradajz operite i nasecite na četvrtine.

Sve namirnice stavite u veliki pleh i uz pomoć pasatora sve ispasirajte.

Stavite smesu na vatru i kuvajte na slaboj vatri.

Mešajte povremeno, kako ne bi zagorelo.

Kada ljutenica smanji zapreminu, dodajte sirće, ulje, šećer i so.

Kuvajte ljutenicu do željene gustine.

Napunite tegle ljutenicom, zatvorite ih poklopcima i ubacite u duboki lonac.

Sipajte vodu da pokrije tegle i postavite lonac na vatru.

Tegle sa ukusnom seoskom ljutenicom od paradajz paprika kuvajte 15 minuta od trenutka kada voda proključa, zatim izvadite tegle, okrenite ih poklopcima na dole i ostavite ih dok se potpuno ne ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: