Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Pečeni krambl sa jabukama, urmama, suvim grožđem i karamelom

Pečeni krambl sa jabukama, urmama, suvim grožđem i karamelom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pečeni krambl sa jabukama, urmama, suvim grožđem i karamelom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
6
"Krambl za prijatelje i za one poslepodnevne trenutke, kada želite malo slatkog uz šoljicu mirisne kafe"

Potrebni sastojci

  • sloj sa jabukama
  • suvo grožđe - 100 g
  • urme - 100 g mekane, bez koštica, iseckane
  • smeđi šećer - 85 g, svetla
  • rum - 3 kašike ili sok od pomorandže
  • maslac - 25 g
  • začini - 1 kašičica cimeta, karanfilić, muskatni oraščić
  • limun - kora + sok od 1 limuna
  • jabuke - 4 komada, zelene / 800 gr / očišćene i iseckane
  • za krambl
  • brašno - 125 g
  • maslac - 100 g
  • smeđi šećer - 50 g, svetli
  • ovsene pahuljice - 3 kašike
  • badem - 25 g, listići
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite sve namirnice za sloj od jabuka, osim soka od limuna i jabuka. Ugrejte u mikrotalasnoj pećnici oko 1, 5 minute na maksimalnoj temperaturi, dok se maslac ne istopi, a šećer ne pretvori u sirup. Možete ugrejati i istopiti i na srednje jakoj vatri. Dodajte jabuke i sok od limuna i sve prebacite u srednje veliku tepsiju, tako što pažljivo rasporedite jabuke.

Maslac umesite u brašno, prvo na sitne mrvice i nastavite, dok ne počne da se lepi i dok se ne formiraju srednje veliki komadi. Promešajte sa šećerom, ovsenim pahuljicama i bademima. Ovu smesu pospite preko jabuka. Pokrijte folijom i pecite oko 1 sat, a foliju skinite u poslednjih 30 minuta. Pecite do zlatne boje na 180-190 stepeni.

Poslužite krambl topao sa kuglom sladoleda ili sa slatkom pavlakom.

Testo je dosta lepljivo, pa je najbolje da ga narendate preko jabuka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: