Način pripreme
Ocedite kajsije iz kompota, a sok sačuvajte. U tepsiju za pečenje (prečnika 26-28 cm) pospite 2 kašike šećera i stavite tepsiju u zagrejanu rernu dok se šećer ne karamelizuje. Nemojte mešati i pazite da karamel ne pregori.
Izvadite tepsiju iz rerne. Dok se karamel hladi, pripremite smesu za testo: jaja umutite sa šećerom, pa dodajte brašno promešano sa praškom za pecivo i vanilom.
U tepsiju preko karamela sipajte 2 kašike ulja i rasporedite ga četkom preko cele površine. Preko karamela stavite oceđene kajsije iz kompota. Preko njih sipajte testo za kolač. Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok kora ne dobije zlatnu boju.
Proveravajte čačkalicom. Izvadite kolač iz rerne i dok je vruć prelijte ga sokom od kompota. Kada kolač upije sok, možete ga okrenuti na tanjir za posluženje.
Komentari