Način pripreme
1. Prepolovite kajsije, izvadite koštice i isecite na krugove. Poređajte ih u pleh (22-24 cm), prethodno namazan i posut brašnom.
2. Pripremite karamel, ali ne treba da bude previše taman, nego zlatast, i sitajte ravnomerno preko voća. Ako volite da ima više karamela, pripremite više nego što je navedeno u receptu ili obrnuto - manje.
3. U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, dodajte kiselo mleko, ulje i sok od kajsije uz neprestano mućenje.
4. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i dodajte u delovima u smesu, pažljivo mešajte drvenom kašikom kružnim pokretima dok se potpuno ne integriše. Sipajte preko kajsija i karamela.
5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom - 35-40 minuta.
Čim bude gotov ostavite da se potpuno ohladi i okrenite na odgovarajući poslužavnik.
Neka vam je slatko.