Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Tiramisu»Italijanski domaći tiramisu

Italijanski domaći tiramisu

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Italijanski domaći tiramisu4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Italijanski tiramisu, koji za kratko vreme može da se pojavi u vašem frižideru"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 500 g
  • šećer - 3 kašike
  • jaja - 5 komada
  • piškote - 2 pakovanja
  • kakao - prirodni (za posipanje)
  • kafa
* merne jedinice

Način pripreme

Kafu skuvajte i ostavite da se ohladi. Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih dok ne pobele. Dodajte maskarpone.

belanca i šećer umutite do snega i dodajte ih u krem od žumanaca i maskarponea. U kafu potopite piškote da dobro upiju tečnost i poređajte ih u posudi.

Odozgo ih premažite kremom, pa stavite nov red piškota, pa red krema. Nakon poslednjeg sloja krema, pospite kakao kroz cediljku.

Posudu prekrijte folijom i tiramisu ostavite u frižideru na najmanje 6-7 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: