Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Italijanski domaći sladoled sa bademima i kajsijama

Italijanski domaći sladoled sa bademima i kajsijama

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Italijanski domaći sladoled sa bademima i kajsijama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"U Italiji sladoled je zvanična religija, koju mi sa zadovoljstvom ispovedamo i kod nas"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 500 g
  • kondenzovano mleko - 300 ml, zaslađeno
  • šećer - 150 g
  • bademi - 10 komada, samleveni
  • pavlaka - 500 g
  • kajsije - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sitan sir se pomeša sa šećerom i kondenzovanim mlekom. Dodaju se samleveni bademi i prethodno umućena pavlaka i smesa se meša pažljivo.

Kajsije se dele na polovine, sklanjaju se koštice i voće se seče na veoma sitne parčiće ili se pasira.

Dodaju se u smesu sa sitnim sirom i sve se meša. Ostavlja se u zamrzivaču 5 sati, pri čemu se na svaka dva sata vadi i meša se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: