Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Pasulj po babinom receptu

Pasulj po babinom receptu

Natali TihovaNatali Tihova
Šegrt
5521365
Pasulj po babinom receptu
Fotografije: Natali Tihova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Ako neko zna kako se pravi najukusniji pasulj, to je bez sumnje baba, a mi vam samo prenosimo njen recept"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čen
  • paradajz sos - 4 - 5 kašika
  • čubar
  • so
  • biber
  • nana
  • peršun
  • ljuta papirka - po želji
  • Za zapršku
  • praziluk - 1 struk luka, isečen na sitno
  • brašno
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo pasulj da provri i bacamo prvu vodu. Nakon što provri ponovo isečemo sve osim praziluka i dodajemo sve začine.

Kada je već gotov, dodajemo paradajz sos.

U tiganju zapržimo struk praziluka, brašno i alevu papriku i presipamo u šerpu s pasuljem.

Konzistencija postaje mnogo lepsa - niti paprikaš, niti pasulj čorba.

Moj omiljen recept od moje babe!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: