Tikvice sa kačkavaljem u rerni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
340
365
Tikvice sa kačkavaljem u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
13/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
"Lako zapečeno jelo sa tikvicama i kačkavaljem za zauzete domaćice."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro tikvice u narendajte ih na krupno. Kačkavalj takođe narendajte. Ostavite tikvice na stranu da puste vodu.

Nemojte soliti tikvice, samo ih ostavite da se ocede. U posudu stavite dva jaja, umutite ih i dodajte im sveže mleko.

Dodajte brašno, koje ste prethodno promešali sa praškom za pecivo. Kada se tikvice ocede, zajedno sa kačkavaljem ih dodajte u smesu.

Dobro promešajte i nakon toga posolite po ukusu. Uzmite pleh i premažite je maslacem. Sipajte gotovu smesu i pecite u umereno zagrejanoj rerni dok se ne zapeče.

Pecite dok voda iz tikvica ispari i dok se po krajevima ne stvori korica zlatne boje. Poslužite, tako što ukrasite jelo grančicom peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: